Heej everyhopa!

Nu sitter jag tillsammans med min mor i soffan och slappar, Henke och Helen har vart här frånn igår kväll då det verkligen var party här! Jag fick sova i soffan i vardagsrummet så jag kunde inte sova.. men jag hade gott om att göra i allafall så stökigt som det var är :P Hehe..

Igår var jag på Arnes 20-årsfest.. det var så himla roligt! Idag fyller han 20 år så säg nu ett stort grattis till min lilla pöjk :D Rebecka och hennes mamma hämtade upp mig i Ullstorp vid 5 tiden tror jag. Så drgo vi till Rebeckas killes bror.. där fick vi en jättegod köttgryta som var lite spicy :) gotti.. Sedan så hade självklart Rebecka glömt sitt leg så hennes mamma fick komma tillbaka och så körde hon oss till förfest nr 2 i kållered :) Där var det massa folk och det blev ett himla drag.

Sedan drog vi in till stan oich gick till Berså och dansade en himla massa, det var väldigt roligt och massa goa drinkar blev uppslukade :) Sedan drog jag mig hemmåt till mor min och sov på soffan.. vilket inte gick så bra.. Nu är det 18 timmar kvar tills jag tar ut tandställningen :D mer intressanta saker hittar ni tyvärr inte häör! Inte idag i allafall..

Pösss



Ha de gött era muppar :D

// Linnéa ivar

Göteborg - Utgång - Julpynt - Tandläkaren - Norrköping!

Nu ska jag snart ta och lägga mig i ett varmt skönt bad.. julskivan är igång på högsta volym och jag längtar faktiskt att ta hit några av mina jultomtar för lite pynt :) Någon ljustake också kanske :) vem vet.. Kl 16:10 går min buss mot Göteborg och jag är framme 20:45 då min pappa hämtar mig, ska försöka få honom till att spela lite monopol med mig sedan för jag har längtat efter det Hihi :D

Imorgon ska jag nog hem till min kära farmor en sväng :) Be om att få låna bilen.. hoppas det går bra för henne. Sedan på kvällen blir det utgång med Arne och alla hans kompisar.. han fyller ju äntligen 20 min lilla pojk :D Hoppas också att Albanen hänger med och även min lilla alexis, det hade varit så himla roligt. Ska även ringa Jessica Nilsson senare och kolla om hon har lust att hänga på :)

Söndagen blir väl till att julpynta hemma så att när jag kommer hem nästa gång så är allt färdigt eftersom det bara är några få dagar kvar till julafton! Jag har fortfarande inte bestämt mig.. denna tiden är otroligt jobbig faktiskt. Min mamma, Patrik och Daniel ska hem till min bror Mattias, antagligen så åker min pappa också dit så där är hela familjen samlad. Som vissa av er vet så firar jag ALLTID jul med mina kusiner Angelica, David och Ellen. Det är det som är det viktigaste på julafton, att få träffa dem. Det var till och med så ett år att jag hängde med mina kusiner till Dalsland till mina morföräldrar för att fira jul med dom istället för att vara med min familj. Det kändes bara rätt.. jag har alltid varit med dem.

Så detta året vill jag dela på mig, jag vill vara med mina kusiner och vara med min familj såklart.. men det är ingen riktig julafton om jag inte får vara med mina kusiner. Och nej, jag vill inte heller vara halva dagen där och resten någon annanstans, det är inte heller rätt..

Hur det än blir kommer det i vilket fall inte bli som det alltid har varit. Det är sällan så nu för tiden att det är som det alltid har varit. Kanske är det så det alltid ska vara, att allting aldrig blir som det brukar. Jaja, känslan inför julen smyger sig sakta på.. det hör änna till. Men själva julafton kommer inte vara mer än ångest, valde jag rätt? Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Det blir som det blir när det är som det är. Jobbigt att växa upp..

När jag tänker framtiden, vad är det framöver som jag längtar till? Joo det är så att jag börjar längta efter studenten, för att jag vill flytta hit till Norrköping och bo här. Jobba hos Sockerbagarna och spara pengar till att flytta och arbeta utomlands. Det har jag att se fram emot. Jag känner att jag börjar bli äldre och jag känner att ansvarskänslan bara växer för varje dag, det är en skön känsla. Att praktisera här i Norrköping har varit ett litet test mot migsjälv, klarar jag att leva med migsjälv så mycket? Det har gått mycket bättre än vad jag någonsin trott att det skulle gå. Alla är så trevliga här och det är förståss en stor hjälp på vägen. Nästa vecka får jag ju också reda på om jag kommit med till Leonardo Da Vinci projektet.. jag skriver upp det här så fort jag fått reda på hur det blir :)

På måndag ska jag till tandläkaren.. Jag har körkort, jag har ICA-kort, jag är över 18 år, jag har en framtid och jag planerar den väl. Jag vet vad jag vill och jag tar snart studenten. Nu finns det bara en sak kvar, sedan kommer jag känna mig lite äldre igen. Tandställningen gör så att jag ser ut som en fjuttig liten tonåring.. MEN DEN SKA UT PÅ MÅNDAG! Jag lovar er att jag lägger ut en bild på mitt leende senare när den är ute ;) Vuxenpoäng! Josse hur många vuxenpoäng har du lyckats samla in? ;) Haha en liten tävling oss emellan..

Jag vet inte riktigt än, på måndag efter jag har tagit ut tandställningen så ska jag ta vaccinsprutan på skolan.. sedan så åker jag tillbaka antingen på måndag eller tisdag till Norrköping :) Så hoppas jag på praktik på Onsdag!! Ska kanske ut och julhandla med Erica och Camilla nästa vecka också! :D Ska bli roligt att umgås lite med dom utan bagerikläder :) Hehe Har inte köpt en enda julplapp än! Får panik.. har inte ens pengar till det i år.. jag får försöka skrapa ihop..

Nej nu blir mitt bad kallt. Ha det fint alla mina knubbvalar :D

Pösspöss

// Sumpråttan Linnéa ivar ;)

Ser bra ut :)

Idag när jag kom till källaren där vi samlades igår för möte så sa Danne att vi skulle åka till Linköping, till ett av våra caféer där. Ingeborgs. Vi skulle dit och se hur det såg ut och om det skulle finnas möjlighet till att börja baka där. Förmodligen blir det så och som tidigast börjar vi baka redan nästa onsdag.. vilket är mycket goda nyheter :):):)

Har haft lite småont i huvudet idag.. men jag får väl skylla migsjälv.. igår efter jobbet så gick jag och Camilla och köpte en rejäl kebabtallrik med oss hem så gick vi hem till henne och kollade på Greven av Monte Cristo. Älskar den filmen. Sedan utklassade jag henne i mario kart :):) Hehe.. okej hon vann väl lite dåra. När det var dags för mig att cykla hem så hade jag väldigt bråttom för att det var så kallt ute. Jag skulle cykla runt ett hörn och så såg jag ett träd i ögonvrån men jag såg inte dess långa grenar som sträckte sig ut över cykel vägen! Jag fick en stor gren rakt i högra ögat så jag såg ingenting. Fick stanna med cykeln och efter en stund la jag märke till att två tjejer kollade konstigt på mig.. Oops! Tårarna rann i hela 3 timmar efter det.. inte så roligt kanske. Känner av det fortfarande..

Sedan en fråga.. någon som känner eller vet vem Massimo Corsano Max Corsa är? Han ser ut som 70 men är 48, och är från Italien. Jag känner han inte... verkligen inte. Äcklig gubbe säger jag bara.. Uusch!

Nu ska jag plugga.. Pöss

Dag för dag..

Jaa hej alla! Typ.. 2 stycken! Hehe

Intervjun gick jättebra och jag kom tillslut fram till Norrköping. På Tisdagen var jag ledig så jag sov ut och med en gång jag hade vaknat så tog jag cykeln bort till Lindö.. jag var deprimerad resten av den dagen kan man lugnt säga. Det var fruktansvärt som det såg ut.. man såg stick med bröd i på lång håll.. allt var borta.. fruktansvärt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det känns som att något man hållt kärt länge bara försvinner.. en plats där man mår så bra bara går upp i rök. Det finns inget kvar. Men samtidigt är jag så otroligt tacksam för att ingen av oss befann sig i byggnaden, och jag är otroligt tacksam för de lite mer än 4 veckorna jag fick vara där tillsammans med Erica, Camilla, Carina, Danne, Jens, Mankan, Björn, Alexandra och alla andra jag träffade. Vår tid tillsammans är inte slut, även om vår arbetsplats är borta så är gruppen samlad och trygg i varandra.. Sockerbagarna kommer tillbaka! :)



Här är fönstret in till kondis. Där jag mest befann mig.

















Där precis bredvid cilon ställde jag alltid min cykel på morgonen.. men det lär inte hända igen.


Som det ser ut just nu så kommer jag INTE byta praktikplats.. jag vill över allt annat stanna hos mina nya vänner och kanske till och med framtida arbetskollegor, jag trivs så underbart här med dem så trots att detta hemska hände så vill jag göra allt jag kan för att kunna stanna med dem. Det här är också nyttigt att lära sig.. kanske inte under en praktik men sånt händer. Det diskuteras olika förslag fram och tillbaka men mitt mål är i vilket fall att kunna stanna med dem. De dagar som jag inte har någon praktik (vilket jag hoppas inte blir så många) så kommer jag ta de dagar som mitt höstlov.. jag har fortfarande inte haft mitt höstlov så de dagar jag bara sitter hemma och rullar tummarna vill jag ta ut som mitt lov istället. Så att det blir så många praktikdagar hos Sockerbagarna som möjligt. Det är inget spikat men det lutar åt rätt håll..


Lite goda nyheter kanske? :) Eller nyheter kanske det inte är men lite roligt för mig i allafall :)
Min mamma fyllde år i fredags.. Grattis i efterskott kanske man ska lägga till här :) Hmm.. femte gången hon hörde det från mig kanske? Hihi.. jag fick i allafall i uppdrag att baka någonting till kalaset :) Då bestämde jag mig för att göra en Noisettetårta och några Amaretti kakor.. Blev faktiskt lite nöjd så här har ni en bild på tårtan..



Mycket god blev den i vilket fall.. och den blev omtyckt av släkten :) De stoppar i sig allt ätbart så det är väl ett gott tecken :D

Hehe ne men nu har jag inte så mycket datortid kvar så ska snabbt in och kolla min mail och sedan gå hem och fixa något att äta..

Gör allt det goda du kan,
på alla sätt du kan,
på alla platser du kan,
vid alla tidpunkter du kan,
för alla människor du kan,
så länge du kan!


Puss på er allihopa!


Dålig uppdatering!

Ledsen för detta men jag har haft fullt upp hela tiden..

Detta med praktiken har jag inte så mycket att tillägga, det verkar lite possitivt i allafall för de ska försöka komma igång så fort som möjligt för att inte tappa sin kundkrets. Jag har ingen aning hur det ser ut där just nu och exakt vad som disskuteras men jag ska till Norrköping ikväll och träffa hela gänget imorgon. De håller på att renovera en lokal på norra promenaden men jag vet inte hur stort det är.. och om det är någon idé för mig att stanna..

Jag får kolla lite hur läget ser ut.. jag vill över allt annat stanna hos dem på sockerbagarna men jag måste tänka på min praktik också.. får inte tappa för mycket där. Har trots allt tre veckor kvar.. Men jag tror inte att det skulle vara några problem att komma in på något annat bageri i Norrköping med små marginaler, de förstår säkert varför. Men helst vill jag stanna hos mina fantastiska vänner.. det vill jag verkligen.

I morse har jag vart hos tandläkaren på kontroll för ska ta ut tandställningen nästa vecka :D Nu ska jag snart in till skolan med all min packning och få nya bagerikläder och en ny APU-pärm som inte luktar rök :) Sedan klockan 16 ska jag på intervju om praktiken utomlnads..! Skämk mig en tanke och håll tummarna för mig är ni gulliga :D

Tåget avgår från centralen 18:40 någonting och jag är i Norrköping halv 10 på kvällen.. då ska jag för hoppningsvis ha tagit reda på vart och vilken tid jag ska träffa mina busar imon.

Några frågor är kanske besvarade hos er.. jag vet inte annars är det bara att skicka en kommentar. Nervös i min lilla mage nu..

Ha det superfint! Pusspuss



Jag har aldrig sagt att jag är normal.. och det är en mycket bra sak! Jag älskar att vara mig! :D

Svin finns överallt

Troligen anlagd.. denna måste ses!

http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/norrkoping?videoId=1.1344961

Är detta min dag?

Jaa när man mår som bäst och allt känns perfekt så sprängs allting upp av en ända stor atombomb.



Nej skämt o sido.. så ska jag inte överdriva.

I tisdags så fick jag göra mina efterlängtade grodbakelser och det var verkligen jätteroligt att få lära mig det. På eftermiddagen blev det till att återvända till Göteborg eftersom jag hade nationella prov på onsdagen. Här är lite bilder som jag äntligen fått in på datorn.



Erika! Du är jättesöt med din bagerimössa :D

Detta var endast en liten del bilder som jag har.. måste ju spara några också ;)

Det svenska nationella provet gick jättebra tycker jag :) det blev nog upp till 10 A4 sidor som jag tillslut lämnade in. Jag var den som var sist ut ur klassrummet.. som vanligt. Min bagerilärare Dino var det som satt vakt när jag lämnade kvar och så sa han till mig "Du har intervju nu på måndag ju Linnéa" och jag nickade och log och berättade för honom hur gärna jag vill åka. Sedan frågade han mig med glimten i ögat om jag har något pass. Och jag sa självklart vadå då? Han log mot mig och sa att han vet ju om en hel del! Iiiiiih! Jag blev så glad, han berättade för mig att jag har en stor chans att komma med :D Hihi

Efter provet åkte jag och träffade upp Arne och vi drog en sväng till Ikea :) sedan blev det en mysig hemmakväll hos honom :)

Just när allt är perfekt och Arne kört hem mig till Kode så får jag ett mycket skrämmande sms av Erica, precis när jag skulle lägga mig läser jag detta smset som lyder

"Hej på dig. Tänkte bara säga att din praktikplats har brunnit ned. Sov så gott."

Jag fick näst intill hjärtklappning och sprang till telefonen för att ringa upp henne för att höra vad som egentligen har hänt, var det ett skämt? Och mycket riktigt, det var sant.. det var en stor brand som utbrutit sig vid 22-tiden och det var en mycket svårsläckt eld som höll på inpå morgonen.

Ur Norrköpingstidningen:

Svårsläckt brand i Lindö

Norrköping

et var vid 22-tiden på onsdagskvällen som polis och brandförsvar fick ett stort larm om brand i byggnad. När de kom fram till industribyggnaden i Lindö brann det ordentligt. I lokalen finns både kiosk, snickeri och bageriet Sockerbagarna.

- Jag har inte tid just nu, säger Jens Malmqvist, delägare i Sockerbagarna, när NT ringer upp för en kommentar.

- Jag försöker ringa runt till alla kunder och se till att personalen inte kommer till jobbet i morgon.

Mariana Persson är länsvakthavande vid polisen i Östergötland:

- Vi håller på med släckningsarbetet nu, men det kommer att brinna i minst ett par timmar till, sa hon till nt.se vid 22.30-tiden.

- I morgon när det har fått svalna lite tar vi hit tekniker som får söka orsaken till branden. Just nu är det för tidigt att säga om den är anlagd.

Enligt ett vittne ska en bil snabbt ha begett sig från platsen.

- Nu jobbar vi med att få fram vittnesmål om vad som har hänt, säger Mariana Persson.

Branden pågick fortfarande vid 01-tiden på natten mot torsdagen.

- Det brinner fortfarande och kommer förmodligen göra det i några timmar till, säger Mariana Persson, länsvakthavande befäl vid polisen.
Polisen kommer att spärra av området för att genomföra en teknisk undersökning av platsen så fort branden är släckt.
- Vi har patruller på plats fortfarande, säger Mariana Persson.

- Det är väldigt svårarbetat, dels på grund av att vi inte kan gå in i byggnaden på grund av röken, dels på grund av att det är plåttak som vi måste lyfta bort för att komma åt under, säger Mikael Wahlqvist, räddningsledare på Brandförsvaret.

Under natten har ett 15-tal brandmän arbetat med branden. Det finns ännu inga uppgifter om branden är anlagd eller inte.

Det är andra gången på kort tid som det brinner på samma plats.

 

Bilder från branden:

 

Här har ni också en länk till en liten film på branden.

http://nyhetskanalen.se/1.1343636/2009/11/19/brand_i_lindo_igen

 

Nu ser det ut såhär..













Just när allting är så bra.. så får det inte vara bra mer än en dag.. max. Någonting är det alltid som förstör. Just när man hittar en plats som man bara älskar, när man cyklar med ett leende på läpparna hela vägen trots att klockan är halv 3 på natten, en plats där man vill vara trots att man har slutat, jag har inte kunnat sova på hela natten. Jag älskar det stället och jag älskar mina arbetskamrater. Men tydligen får man inte vara lycklig, någonting ligger alltid där och stör.

Nu ska jag hoppa in i duschen och åka till skolan för att prata med några lärare. Samtidigt som jag väntar på något samtal från någon av mina chefer eller från Erica. Har pratat med Erica en del idag.. vi får se vart detta leder. Fråga på saker om ni vill men efter ni läst denna text så vet jag lika mycket som ni..

Hoppas ni lyckas med det ni gör..

Nu var detta emot oss.. då bör ändå måndagens intervju vara med mig eller vad säger ni!? Mina plastbunkar har brunnit ned, mina skolkläder och intygen från maxi är borta. Vila i fred.

// Linnéa ivar

OJOJ.. shit! Nu har jag ont i magen!

Nu blev jagnervös! Riktigt, riktigt nervös! Jag fick ett mail från Merike i skolan som skrev såhär:

Hej.
Du har blivit rekommenderad av dina lärare att gå vidare till steg 2 i uttagningen till Leonardo vårterminen 2010.
Det innebär att du ska få en intervjutid (se nedan) och bli intervjuad av mig på engelska.
Try to prepare yourself in English by presenting yourself and your interests. Describe why you chose the programme for bakers and butchers. Describe your personality. Tell me a bit about trips, camps and other events you have been to. Tell me about your work experience.
Welcome to the interview.

Below you find the list of times/days for the interviews:
1. Victoria Andersdottir Monday 23/11 at 15.00
2. Karolina Hedlund Monday 23/11 at 15.15
3. Elisabeth Persson Monday 23/11 at 15.30
4. Evelina Olesen Monday 23/11 at 15.45
5. Linnéa Ivarsson Monday 23/11 at 16.00
6. Sandra Lidqvist Monday 23/11 at 16.15
7. Malin Sundström Tuesday 24/11 at 14.30
8. Rosanna Thuresson Tuesday 24/11 at 14.45
9. Linda Frisk Tuesday 24/11 at 15.00
10.Nathalie Lam Pagh Tuesday 24/11 at 15.15
11.Marie Thurfjell Tuesday 24/11 at 15.30
12.Jesper Ståhl Tuesday 24/11 at 15.45
13.Rasmus Lundberg Carlsson Tuesday 24/11 at 16.00

kind regards
Merike

Förstår ni vad leonardo är? Det är ett projekt där vår skola skickar ut några elever varje år till olika skolor ute i Europa och får praktisera där i 3 veckor. Jag ansökte detta och jag vill detta så himla mycket att jag blev så glad när jag fick detta mail. Intervjun är nu på måndag dessutom! Hoppas det kommer gå bra för jag vill så gärna åka till någon av dessa länder. Man fick rangordna den man ville helst och jag ville helst till Antwerpen i Belgien, sedan valde jag Slovenien, England och Tyskland. I Antwerpen får man gå på en skola där de gör chokladpraliner till det kungliga slottet. Förstår ni vilken diciplin det är där?

Jag finner inga ord, denna chansen ska jag ta! Detta är ett steg på vägen, jag har kommit hit till Norrköping.. kommer jag till Begien också? Efter det är det bara att fortsätta att ta liknande chanser!

Jag börjar gråta om jag inte får åka.. men sånt är livet.. Önska mig lycka till!

En glad, nervös Linnéa Ivar

The Simpsons.. Movie! Thank you boob lady!

Jaa nu var det ett tag sedan jag skrev något vettigt.. :P Hihi busigt av mig. I lördags jobbade jag natt tillsammans med knasiga Camilla.. vi har såå samma humor! Som jag nämnt tidigare så har jag ju köpt en julklapp till dem på mitt jobb, ett par plastbunkar som dem kan använda i micron så att man inte bränner sig.. jaa Camilla envisades att använda de bunkarna som är gjorda av rostfritt stål ändå och självklart bränner hon sig. Inte nog med det helt plötsligt börjar microvågsugnen spruta eld! Haha det var tredje gången som den micron har brunnit.. och den överlevde! Ganska otroligt.

- Dörren till micron var redan förstörd men jag tror inte det var såhär svart eller?? sa Camilla

HAHAHA

Jag och Camilla ska ha grötkväll någon dag och kolla på Simpsons! :D Eller Pirates de har vi inte bestämt än :P


Vi har haft lite dissksioner om dialekter också.. svårt att ta upp här bara.. säger ni kooooorv stroganofffff. Eller korv strååååååganoff? Kallops eller kalopppps? Och när dessa norrköpingsbor använder bokstaven Ä, gör dÄÄÄ. Det låter som att de har ett får i munnen :D hihi
Måste passa mig för vad jag skriver för annars får jag ett kladdigt jobb imon av Erica!

Jaja, idag skulle det komma två stycken praktikanter till Sockerbagarna och en av dem kom vid kl 9 och hon fick stå och göra marsipan tomtar, hon verkar trevlig. Vi undrade vart den andra killen var så kom hans pappa in till oss och sa till Carina att han och hans mamma har fått baconfeber (för dig pappa som inte förstår är det ett annat ord för svininfluensan) :) så självklart kom inte han till oss idag.. stackaren..

Imorgon bär det av till gammla goa Göteborg :):)

Nationella prov i Svenska B på Onsdag.. Suck.


Vi kanske ses någon gång på någon spårvagn någonstans. Linnéa Ivarrr

Hallå personalen?

Erfarenheter, kunskap och beteendet till sina medmänniskor gör att man växer som människa.

Veckan går..

Japp som sagt veckan går fort och jag har väl egentligen inte så mycket att säga. Igår fick jag ett uppdrag av Erika att måla en sumpråtta som hennes sambo ville ha på en tårta. Han skulle tydligen ge den till en kompis som fyller 50 år och vad jag uppfattade det som så har denhär killen ganska enorma tänder så det var viktigt att råttan hade stora tänder! Haha jag målade några skisser på rasten och så ritade jag en bild på kvällen som jag tog med mig idag till jobbet.. Själv blev jag faktiskt riktigt nöjd :) Fick tyvärr ingen bild på den färdiga tårtan.. inte med mobilen i allafall så den kommer först upp när vi hittat sladden till kameran :D

Just det.. har kommit igång med att ta en del kort nu i bageriet också :) somliga tycker det är roligt och andra vill hellre gömma sig.. haha som Erika.. fick en riktigt vacker bild på henne inne i frysen.. föör söt alltså jag lyckades fånga hennes vackraste sida! ;D men jag vågar inte lägga upp den tyvärr.. jag vill leva en liten stund till i allafall :) hahah




Nu ska jag fortsätta med mitt projekt arbete :) Kramar! Kommer till gbg nästa tisdag!!

Glädjen att få bli älskad.

Vart kommer jag ifrån? Vem är jag? Varför är jag här? Det finns två personer i denna värld som gett mig mitt liv, och varför gjorde dem det? För att de ville ha ett bevis på deras kärlek. När man är förälskad vill man inget mer än att vara med den personen hela tiden.. man vill vara ett tillsammans varje sekund som går. Det är oftast anledningen till att skaffa barn, barnet är en människa och består av båda föräldrarna. Det finns en person i denna värld som aldrig skulle släppa taget om mig.. det vet jag. Det är en person som alltid väljer den lätta vägen och vill inget annat än bara godhet till sina medmänniskor. Jag är väldigt lik denna person har jag upptäckt på senare dagar. Jag ser mer och mer likheter för varenda år som går. Är det dåligt? Nej, det är det absolut inte. Jag ser upp till denna person och det är så som jag vill bli.

Föräldrarna är idoler, förebilder, de är mycket uppskattade hos sina barn även om man ofta glömmer av det. Man är så van vid att ha dem vid sin sida så man glömmer att visa uppskattning. Min pappa är inte som alla andras pappor, han är speciell, han är unik och det gillar jag. Han står för den han är och vill alltid att alla ska må bra. Ger man godhet så får man inga fiender.. Min pappa har ett ömt hjärta som snart kokar över av all den kärlek han ger till sina medmänniskor. Jag vet ingen i hela denna värld som är så ödmjuk och klok som min pappa. Jag upptäcker varje dag att jag börjar bli mer och mer lik honom och det tycker jag är mycket positivt. Han vill alltid alla väl. Han spar på sina ord.. han slösar inte på dem i onödan, att höra honom säga att han älskar mig får mig att bli glad och stolt över att vara hans dotter. Jag hör det inte ofta men när de väl kommer så finns det inget som är starkare än de orden. Säger man det varje dag, hela tiden så blir det en självklarhet. Han spar på dem tills de är starka nog för att uppnå hans kärlek. Jag tycker det är rätt, folk tar så lätt allting förgivet.

Imorgon är det fars dag och jag hoppas att du pappa hinner läsa detta innan den dagen är över. Jag är så stolt att få vara din dotter och du kommer aldrig bli besviken på mig och mina framgångar, mina beslut och mina medmänniskor. Jag väljer den lättaste vägen precis som du har lärt mig. Jag kommer ta allt nytt med små steg och ge allt nytt ändå chansen. Du har aldrig fördomar eller dömer saker för allt man hör. Inte jag heller, när jag känner mig osäker så tänker jag på vad du skulle gjort eller ringer dig för att höra dina vänliga ord. Dem ger mig kraft!

Pappa, du är anledningen till att jag finns här, du har gett mig mitt liv tillsammans med min mamma, det är den finaste gåva man någonsin kan få. Jag kommer att bevara den väl och ta hand om den! Det kan du lita på. Tack för att du finns, och du ska veta att jag har älskat dig från den stund jag öppnade ögonen, och kommer inte sluta älska dig så länge jag lever!

Ha en fin fars dag, far. Jag finns alltid hos dig trots att det är många mil mellan oss just nu..

// Linnéa Ivar

Mycket.. oo så mycket!

Japp jag har precis ätit frukost och dragit mig bort till biblioteket. Kan inte sitta här så länge idag eftersom det stänger kl 4.. Men vilket fall så jobbade jag och min chef Danne inatt.. och vi gjorde 60 tårtor. Hörde ni? 60 tårtor!! Bäst jag säger igen.. 60 stycken tårtooor!! Fattar ni hur mycket det är eller? På 5 timmar gjorde vi 60 stycken. 2 av dem var bröllopstårtor och sedan var det en stor nalle puh tårta utöver dessa 60 som jag fick göra.. Åå hallelulija det är itne konstigt att jag var helt slut, 60 stycken.. shit.

Innan jag gick hem så fick jag plocka på mig lite nybakat bröd som jag kunde äta till frukost :) Ellinor blev också glad! Haha.. Danne sa en rolig sak.. man märker att han är bagare.. Sååå uselt bagar skämt!

- Det ser så konstigt ut när man har toffsen under mössan såhär!

- Nee det är väl sexigt? Det ser ut som att du har smuglat med dig en bulle!

HAHAHAHHAA jaa i morse var det roligt! Fast det mesta är roligt när man är övertrött..

Ikväll ska jag och min faste på någon ABBA grej.. hon hade vunnit biljetter så vi skulle se på någon konsert. Vet ej riktigt vad det är för något men den som väntar får se..

Ha de fint mina små kycklingar :)

// Linnéa Ivar

Jobba Lördag :)

Idag har det vart mycket.. sjukt mycket! Jag vet inte hur snabbt jag arbetade men själv så hängde jag inte med.. det är ju Gustav Adolfsdagen så vi hade 310 bakelser beställda! Vi hade kanske förberett 100 stycken men så blev det betydligt mer än vad vi hade räknat med! Så det var det enda som Erica höll på med i stort sett hela dagen. Flera vänder fick åka iväg till Ingeborgs i Linköping. Själv gjorde jag allt det vanliga och allt som Erica brukar hinna, Camilla arbetade också idag så vi fick hjälpas åt. Jag ska börja kl 2 inatt och sluta när allt är färdigt.. ska arbeta vissa lördagar eftersom jag kommer missa några dagar då jag är i Göteborg. Lite tråkigt.. men kul att hinna träffa släkt och vänner :) och Arne! Jag saknar dig min Arne!

Har inte mycket mer att säga.. ska inte få det långdraget. Sitter i bibloteket och ska skriva på mitt projekt arbete så att Malin och Maria i skolan blir lite glada. Och så att jag kommer någon vart. Sedan blir det väl att köpa nåt gott och mysa en stund framför en bra film och sedan bums i säng. Ska bli kul att jobba med Danne faktiskt! :D Han är så go, precis som min Erica. :) Jag trivs så bra hos er!

Puss och kram mina kära läsare.. kanske finns det någon där ute som jag inte vet om att ni läser? Släng gärna in en kommentar om det är något som är oklart eller bara skriv något så blir jag peppad till att skriva mer :)

Ha det fint!

// Linnéa ivar

Den är såå heeet... det bränns!

Nu har veckan gått fort..

I stort sett hela Söndagen spenderade jag i bussen påväg till Norrköping.. Satt och filosiferade som vanligt Hehe. På Måndagen var jag glad att vara tillbaka på jobbet och fick massa beröm och fick som vanligt prova på nya saker som vanligt avrje dag. Det finns saker som skulle kunna vara bättre på jobbet.. eller en sak.. Dem använder rostfria bunkar och smälter och värmer saker i i micron! Va fasen det börjar brinna om bunken inte står exakt i mitten.. vi har inte den största micron heller.. Och så blir dom bunkarna glödheta! Så jag brände mig på fingrarna flera gånger.. Skällde lite på dom .. :) men bara lite!

När jag kom hem gick jag ut på stan och köpte mig lite söta underkläder och så köpte jag en julklapp till jobbet som jag tog med mig på Tisdagen.. Erica blev så glad.. eller aa hon vek sig av skratt när hon tog emot julklappen.. jag hade naturligtvis köpt tre PLASTbunkar i olika storlekar så att det slipper börja brinna.. igen.. och så hon slipper bränna sig varje gång och även jag! Sånu är jag omtyckt där haha :)

På Måndag kväll vart det Yoga med faster.. Jaa.. vad ska man säga? En.. speciell träning! Mycket andningsövningar, efter en stund när man kommit in i det så vart det ganska roligt faktiskt men jag tror inte det är något för mig.. kul att testa på.. men jag trivs bättre med att springa som en idiot efter en boll.

Det var i måndags på jobbet tror jag då vi jobbade som vanligt så gick jag och Erica på frukost.. Då kommer Carina in och säger att vi fick en praktikant och hon sa att hon ville ha henne denna gången haha! Efter en kvart.. så kom en till pojke som är utvecklingsstörd och går i särklass som också skulle praktisera där.. Då var hon inte lika possitiv till det hela.. De började prata om att praktikanter är så jobbiga och krävande och så satt jag där bredvid tyst som en mus. Är jag jobbig? HAHA NÄÄ! De kom på sig själva och sa till mig att jag var annorlunda! Jag är duktig och snabb, framförallt intresserad! Jag fick till och med höra att jag kommer vara saknad när jag slutar! Haha bullshit! Ne men jag förstår vad de menar, de andra praktikanterna går i åttan och praktiserar inte för att lära sig utan för att bli av med skolan. Lite roligt att reta Erica och Carina för det.. de blir så snälla helt plötsligt! Haha

På onsdagen så kom chefen hem från Thailand.. Han är go! Och brun.. Erica sa till mig i slutet av dagen att hon pratat mycket gott om mig och Danne tycker jag är jätteduktig och snabblärd :D Jag blev jätteglad! Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga men Erica.. om du läser detta så ska du veta att jag blev jätteglad av att höra att jag är till någon nytta och du vet att jag trivs hur bra som helst och att jag tycker om er allihopa sjukt mycket! Erica frågade lite om jag hade haft något jobb i sommras.. så undrade hon lite om jag hade planer efter studenten.. Hon sa till mig att jag är mycket intressant när det gäller sommarjobb nästa år! Jag blev jätteglad, jag blev erbjuden arbete efter studenten.. över sommaren i allafall.. då står jag i allafall inte tomhänt! Och jag skulle absolut kunna tänka mig att flytta hit för att arbeta hos mina underbara sockerbagare! :D

På kvällen vart det julbord med jobbarkompisarna :D Erica var så snäll och hämtade upp mig halv 6 på kvällen och vi åkte och hämtade Camilla och drog iväg till ett ganska stort.. JÄTTESTORT.. julbord. Tog man hälften av allt som fanns skulle man få gå tre gånger för att hämta mat.. Mätt blev man i allafall och Erica fick sin efterlängtade kladdkaka.. Av alla goda, dyra, vackra grejer som hon gör varenda dag, dag ut och dag in så tycker hon allra bäst om kladd kaka med en klick grädde till.. Hon är för rolig. Jag var i lägenheten igen kl 20 och jag föll i sängen och somnade med en gång. Jag vet inte om det tog mer än 20 sek för mig att somna, mätt och så himla trött..

Ser fram emot morgondagen :) Arbete med Erica och Camilla, och Carina i köket som kommer in med lite nytt skvaller då och då.. Underbart! Förrästen det snöade igår och i morse när jag cyklade.. jag var helt dyngsur och Erica gav mig en ledsen blick, en blick av medlidande när jag hoppade av cykeln. Men hon log så fort jag sa "Vilket underbartväder! Det är bara fööööör mysigt!" Det är det.. tro det eller ej men man måste se på allt positivt, det blir bara mer uppskattat att komma till arbetet när det regnar.. Jag älskar inte regn, men jag tycker väldigt mycket om det :) Hihi jaa jag har aldrig sagt att jag är normal!

Nu ska jag sluta tjata.. bara små söta citat från några små söta barn som kan få detta inlägget lite mer intressant..

"Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer." Siri, 6 år.

"Honan heter gris, hanen heter svin och ungarna heter kelgrisar" Sofie, 5 år.

"Mamman heter höna, pappan heter tupp, ungarna heter killingar och barnbarnen heter ägg." Stefan, 6 år.

"Männen har fler framdelar på kroppen" Julia, 6 år.

"En mormor är en som hela släkten har kommit ur genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet." Kristina, 7 år.

"En kropp är något som tar slut i skorna" Allan, 5 år.

Hoppas ni klarar er utan mig! Men det tvivlar jag på.. ;) Som David Carbe säger.. "Vi ses!"  


// Linnéa Ivar

Underbara Måndag !

Jag bara älskar att gå upp tidigt här på morgonen, äta min frukost då man bara hör tystnaden. Ta på mig varma, mysiga kläder och låsa dörren och ta sig iväg. Ställa sig i hissen och se i spegeln hur mörk man är under ögonen den dagen? In i cykelfråddet, pumpa cykel och ta sig ut på vägarna. Att cykla med glad musik i öronen när hela Norrköping sover! Ibland hejjar jag på den enda människan på vägarna så tidigt, postbäraren!

Idag blåste det så jag nästan cyklade av vägen men jag lyckades ta mig till jobbet från att gå ut genom dörren till att hoppa av cyklen vid bageriet på 12 min.. rekord! Jag blv före Erika idag, det är ganska roligt med en gång hon ser mig så börjar hon le och skratta.. varför? Är det nåt fel på mig? Jaa, det har vi diskuterat en del idag! Haha

I början på förra veckan utbröt det sig en brand i bageriet. I slutet på förra veckan pajjade kylen så all grädde fick vi slänga och massa mer saker. Idag kom jag till arbetet då jag fick höra att det varit översvämmning! Diskmaskinen inne i kondis hade läckt så golvet hade tydligen legat under vatten.. vattnet hade runnit till det "stora" diskrummet och pajjat den "stora" diskmasinen, det hade blivit kortslutning så nu fungerar inte den vad jag vet i allafall.. Jag är glad i vilket fall för vår diskmaskin som orsakade alltihop fungerar suveränt :) Va Gött!

I helgen har jag haft det jättekul i Göteborg! Kom hem kvart över 7 på kvällen då Arne hämtade mig vid stationen och vi åkte till min alex :) Fick träffa hennes störtsköna syrra för första gången! :D Det var jättekul faktiskt tropts att jag var helt död.. Sen åkte vi till Arne och sov :) På lördagen hann jag med en snabbis hos Angelica och Niklas, hann träffa Daniel, pappa, Camilla, Jonathan och David, och Barkbåt och hennes friends och till och med en utgång till Combi för min del :) sedan kom även Arne dit och skrattade åt det galna folket :) Sedan åkte vi till Arne det natten också :) Söndagen hann jag träffa mamma och prata med henne :) sedan blev det till att sitta i en buss i 4 timmar och 40 min. Kul helg! Jag hann med massor :) Synd att inte min alban kunde komma bara... :(

Det finns vissa människor som man bara älskar så fort man träffar dem.. de är absolut inte många och det betyder absolut inte att man kommer finnas för varandra resten av livet men de är sånna som hittar vägen till hjärtat med en gång. I mitt liv så finns en hel del sånna underbara personer. Det finns hos mig mycket nära vänner som självklart finns som klistrat till mitt hjärta som inte finns på listan men dessa människor är sådana som har någon magisk dragningskraft.. ni förstår vad jag menar! Ni har säkert också känt att personen hittat rätt hos er med en gång.  Här är några av dessa fantastiska människor :)

Camilla. Min pappas underbara tjej.
Stephanie. Tjejen i reseptionen på Bosses trafikskola!
Jessica Nilsson. En underbar människa och vän.
Albanen. Mitt hjärta.
Erika. Från min praktik, tycker om den tjejen till tusen!
Emil Wiström. Jaa, så är det. Han är en av dem.
Pia. Min lärare i lågstadiet.
Pierre. Föööör söt! :D Försäljning och service lärare.
Marie. En go klasskompis.
Carina Larsson. Det vet du om, mina kusiners mamma, min mamma.
Anna-Lotta. Camillas brors ex. Komplicerat!

Ni är säkert fundersamma över min lista.. dessa människor behöver inte vara nära mig i min vardag, men det är sådana som man bara stannar till och tänker efter;
"Dendär människan är helt fantastisk!"

Just nu har jag lite småbråttom så jag kanske kommer förlänga listan :)
ska träffa min faste nu och hänga med på hennes Yoga! Ska blir.. intressant!

Ha det så fint så hörs vii! Puss puss

RSS 2.0