Idag Torsdag :D

Idag Torsdag har det inte hänt något speciellt alls.. jag och Erika haft haft jättekul i konditoriet bara :) mys dag och fick massa gjort och jag har lärt mig nya saker. När jag kom hem sov jag 4 timmar så nu har jag sovit ut ordentligt :) SKÖNT! Nu sitter jag i biblioteket och ska boka tåg/buss hem imorgon! Så att jag kan träffa min Arne, min familj och massa vänner :) ju fler ju bättre! Ska försöka svänga förbi min kusin Angelica också eftersom hon har "inflyttningsfest".. efter att ha bott där i några månader. Ska bli trevligt :)

Arne har köpt ny bil i veckan så han ska hämta den idag :) hörde honom prata med sin pappa och dem låter exakt lika! Han kallar mig också för Berit.. HAHA! :D:D Inget mig emot! :)

Nu på Lördag så har Anna Wilander och Hanna Kindblad bokat hela fars hatt för att fira sina 18-årsdagar och det kommer bli en stor haloween fest.. Tyvärr hann jag inte anmäla mig att jag ville komma men har skickat sms till Anna men har itne fått något svar än så vi får se :)

Har mycket att hinna med i Göteborg under helgen!

- Låna pappas kamera, för att kunna ta bilder till projekt arbetet!
- Träffa pappa och Camilla med fler..
- Träffa mamma!
- Försöka träffa Barkbåt och Alex, kanske Albanen om hon kommit hem än..
- Boka massa buss och tågresor de helger jag måste ta mig hem!
- Boka biljett tillbaka på Söndagen..

Börjar bli lite stressad haha :D

Biljett bokad! Anländer till goa Göteborg 19:17! :D

Pannkakor ikväll har min faster lovat! För att jag saknar min otroligt sköna bror David Carbe.. ta det ironiskt om ni vill.

Idag Onsdag :)

Idag börjarde jag kl 3 fast var där redan kvart i 3.. Det har varit en jätterolig dag idag verkligen :D Tiden har bara sprungit iväg på praktiken.. kommer precis därifrån nu. Glömde sladden till mobilen i lägenheten så jag lägger upp bilderna jag tog idag lite senare :) Brandmännen som var och hjälpte oss igår kom på besök idag för att kolla läget. De sa att om vi väntat med att ringa till dom inte mer än en kvart hade det varit försent att rädda byggnaden! Men dom lyckades riktigt bra och vi fick beröm för att vi lyckades upptäcka det såpas tidigt som vi gjorde :) Huvudvärk.. det har jag men inte alls lika illa som igår, tack och lov. Kan vara för att jag inte ätit lunch än? Aa ska hem nu och ta sista salladen och steka mig ett ägg :D

Tycker om mina arbetskamrater!! Erika, Carina och Camilla ni är suveräna! :) Nästa onsdag blir det julbord tillsammans med er och massa andra! :D

Har lyckats göra färdigt alla arbeten nu så nu kan jag lägga all kraft på projektarbetet! Kommer kanske och besöker Göteborg till helge :) antagligen blir det så..

Simma lugnt mina fiskar :D Jag älskar frukost!

Bilder!! :D

Alex berätta för mig hur man la in bilder.. så här kommer några söta :)

Pumpabakelser :)

Mina Pumpabakelser :)

Spökbakelser :D

Mina Spökbakelser :)


Blåbärsdröm :)

Min Blåbärsdröm :)


Doptårtorna :D

En av de fyra doptårtorna! Sjukt söta! :D




Dekorationen! :D




Dekoration! :D


Sjukt söt Barbietårta! :D

Är den inte söt? Barbietårta! :D


Barbietårta! :D

Barbietårta!! :D


// Linnéa Ivar


Het början på veckan!.. Stackars utryckningspersonalen!

Idag Tisdag började morgonen som vanligt förutom att vi inte hade någon mjölk så jag kunde inte äta min gröt.. fick ta en kopp te, en kiwi och en banan istället. Jag cyklade som vanligt mina 4,3 km till jobbet och kom fram, låste cykel, hälsade vänligt på bagaren och gick in i omklädningsrummet för att byta om. När jag i stort sätt var färdig så knackade det på dörren och Erika kom in med ett smått leende, samtidigt med en lite orolig min. Hon sa till mig att det brinner i byggnaden! Jag gick ut ur omklädningsrummet och alla våra lokaler var fyllda med tjock mörk rök och man kunde nästan inte andas. Bara ett par minuter innan jag gick in i omklädningsrummet fanns det inget tecken på rök eller brand, det gick fort! Jag gick runt lite i våra olika lokaler och försökte hitta vart röken kom ifrån men det var helt omöjligt att hitta för det var lika mycket rök i alla rum. Vi som var där hjälptes åt att bära ut allt det färdiga brödet i bilarna medan vi väntade på brandkåren. När det mesta var ute stängde vi alla dörrar och stod utanför byggnaden och försökte hitta något tecken på brand utanför. Brandkåren kom efter ca 4 min. Då hade vi upptäckt att otroligt mycket rök kom ut från andra sidan byggnaden, det tillhör inte vårt bageri utan det är ett snickeri som ligger vägg i vägg med vårt bageri.

Brandkåren kom och vi visade vart vi antog att röken kom ifrån. Det kom tre stora brandbilar och en utryckningsbil, det kom tre polisbilar och flera ambulanser. Grannar vaknade och folkmassor samlades trots att det var så tidigt på morgonen.. Lite komiskt är det väl att jounalisten var en av de första på platsen! Jag, Erika och Carina satte oss inne i amboulansen för att värma oss med filtar medan vi väntade oroligt på ett klartecken om hur det ser ut, vi satt där i ca 1,5 timmar. De meddelade oss att det ser ut att vara en stor brand och att den tydligen har spridit sig för att branden har brytit ut i ventilationen. I ett snickeri är det torrt och mycket sågspån så det kunde gått riktigt illa. De sa till oss att det med säkerhet inte kommer att bli mer arbete åtminstone denna veckan! Men det beslutet ändrades fort, vid kl 7 fick vi gå in i lokalen, fast vi fick bara vistas i kallköket där det luktade som minst. Vi var tvugna att göra färdigt de få beställningarna som vi hade och allt som var framme under den tiden som det brann fick vi slänga. Vem vill ha en bränd tårta som smakar rökt korv? Inte jag. Alla ingredienser vi använde fick vi ta från oöppnade förpackningar som inte hade tagit någon skada. Vi arbetade tre stycken i det lilla kallköket en liten stund innan vi fick gå hem. Nu sitter jag här i bibblan och har en otrolig huvudvärk! Inte roligt alls! Tack och lov finns det ingen ventilation inne i vårt omklädningsrum så vinterjackan och alla kläder har klarat sig ifrån den hemska lukten. 
Brandbilen!!

Vi får se hur det blir imorgon.. Erika var så snäll och körde hem mig idag för min huvudvärk och ska hämta upp mig imorgon så ska vi börja kl 3 för att komma ikapp med lite saker. Vi får se hur illa det är imorgon, om det går att vistas inne i konditoriet som är det värsta rummet får vi vänta och se. Annars får vi trängas i kallköket.. men det var ganska mysigt ändå :) huvudvärken är jag rädd för att den kommer sitta i om rökdoften inte försvinner.. och det lär den inte göra på ett par månader minst.. och då är inte jag kvar där längre. 

Jag är så tacksam för säkerheten här i Sverige! Det tog inte mer än 4 min från att vi ringde till brandkåren förrän de fanns tillgängliga på platsen! De låg och sov när vi ringde så det var snabba puckar! Undrar ni något mer är det bara att kommentera så svarar jag. Vi får se hur det blir fram i veckan.. vi kommer med säkerhet att arbeta men huvudvärk kommer jag att ha varje dag! Vi har våra kunder som vi måste ta hand om så då får man offra lite eller vad säger ni? :)

Ha en trevlig Måndags kväll på er mina kycklingar! :D

Pusshej! 

// Linnéa Ivar   

Tillägg från i Lördags!

När jag och Arne vaknade upp i lördags hände faktiskt en lite rolig och omskakande händelse innan vi drog till Stockholm. Vi vaknade ganska sent och Arne skulle gå ner och förlänga tiden på parkeringen medan jag hoppade in i duschen. När han ställde sig i hissen för att åka ner de fem våningarna mötte han två stressade poliser när han skulle gå ut genom ytterdörren. De frågade honom om han sett en kille i trapphuset? Arne hade ju precis kommit från lägenheten så hur skulle han kunna se någon i trapphuset när han tog hissen?

Vilket fall så gick Arne till bilen och la på mer pengar och sedan gick han tillbaka och mötte de två poliserna igen vid hissen och höll upp dörren för dem. De hade gripit en riktigt rejäl påverkad kille som var helt sönderslagen i hela ansiktet, både blåtiror och blod rann från näsan. Inte varje morgon som man springer på ett par poliser sådär.. Det läskiga är ju att killen dem grep antaglien bor i samma trappuppgång som min faster... SCARY!!

Torsdag - Måndag..

Hej allihopa! Eller typ, alla tre.. Haha

Har inte haft tillgång till dator på länge för det har hänt massa roliga saker under helgen :)

Torsdag:

Ja i Torsdags så skulle jag ju egentligen ut på "middag" med min chef och hans kompis :P men det blev inte av.. hehe som jag misstänkte! Dem dissade mig :D Jaja det blev en lugn Torsdag på bibloteket där jag inte hann blogga för jag kom hit så sent.. men jag fick gjort massa arbeten i vilket fall :) nu har jag bara lite kvar som jag snart ska börja med..

Fredag:

I fredags var det en rolig dag på praktiken :D Jag fick göra spökbakelser och pumpabakelser som jag ska lägga upp en bild på :) en arbetskamrat som är otroligt duktig och heter Camilla fick äran att göra en Barbie tårta! Den blev sjukt söt!! Ska lägga upp en bild på den med så ni får se :) I det lilla konditoriet stod vi alltså tre pers ett tag.. sedan kom en annan anställd som är mamma ledig och kom för att göra 4 dop tårtor! Dem blev också väldigt söta! Snacka om att jag lär mig sjukt myket! :D På kvällen så kom min underbara Arne! <3 Vi åt pizza tillsammans med min faster Ellinor och tittade på Idol! Kalle kom vidare!! Tycker han är för söt alltså :) Och dessutom är han en gamal klasskompis till min kusins pojkvän :) är INTE största idolfaanet bara han går vidare så är jag nöjd :) Efter idol blev det sängen.. myspys efter en lång fredag!

Lördag:

På lördagen drog jag och Arne till Stockholmm, Arne skulle kolla på Öis-Djurgården men var ganska grinig en stund efteråt eftersom de förlorade med 1-2.. Jaja jag hade en otroligt lyckat lördag! :D medan Arne var på match skulle jag träffa min efterlängtade Malin! Jag ringde henne efter att ha blivit lämnad vid ett rödljus vid globen.. Arne DÅ!! Haha :D Jag sa till Malin att jag ser bilar och ett hus, HITTA MIG! Haha tillslut hittade vi varandra och det var helt otroligt kul :) Vi tog tunnelbanan till Gammla stan och satte oss på ett café där och pratade i 2,5 timmar eller nåt.. våra munnar gick non-stop. Vi pratade så mycket att jag knappt kommer ihåg vad vi pratade om.. Barndomsminnen, sommaren, jobb, killar, skillnaden mellan Göteborgare och Stockholmare! Haha och dialekter såklart! Senare ringde Arne och vi mötte upp honom vid Stockholms stadion och tog en promenad förbi Stureplan och upp längs kunggatan. Vi gick till Kungshallen för att äta lite middag. Arne bjöd mig på grillad Entrecote! <3 Det var jättegott och sedan skulle i dra oss hemmåt igen till Norrköping :) Jag och Malin har nu kommit överens om att ses en hel helg då jag ska få bo hos henne i Stockholm och visa mig runt :) Tycker om dig min vän! Påvägen hem i bilen så var jag så social mot arne att jag somnade.. Haha jag är så snäll.. 

Söndag:

Jag och Arne sov länge in på dagen.. för länge enligt mig :P haha vi gick väl upp kl 14 eller nåt och jag hade huvudvärk :( jag var seg hela dagen men det gick över när jag la mig på kvällen igen.. Arne åkte hem vid 4 tiden.. jag saknade honom så fort han stängde dörren.. illa!

Måndag:

Idag måndag vaknade jag upp med ett leende på läpparna :D Jag hade sovit ut och var jättepigg och glad kl 4 på morgonen :D Jag hde faktiskt sovmorgon idag! Skulle börj kl 5 istället för 4 :D Anledningen till det är för att jag skulle få vara med Carina i köket idag och göra smörgåsar och smörgåstårtor :) Det var jättetrevligt att lära känna henne lite bättre också :) 

Första gången jag såg Carina, första gången jag pratade med henne kände jag att jag kände igen henne.. Jag kom fram till att hon är väldigt lik min mamma :) På pricken! I både utseede och i sättet, attityden och hennes rörelser :) Jag berättade detta för Carinaoch hon bara skrattade och sa:

- Om du känner hemlängtan så är det ju bara att komma till mig!

Haha! Carina slutade 10.15 och jag skulle inte sluta förrän 11.30.. Jag skulle få vara med min chef en stund.. eller en av dem.. den lata av dem.. Danne är i Thailand så jag fick tillbringa den sista timman med Jens.. Han är inte så omtyckt i bageriet.. inte så konstigt för han tar sovmorgon när HAN anser att det inte är så mycket att göra.. Under hans arbetstid sitter han vid datorn och spelar FarmVille på Facebook. Han fick sparken från sitt förra arbete fö att han inte presterade det han skulle.. vilket inte var mycket! Jag gick till honom och frågade vad jag skulle göra.. Han höll på att skörda sina potatisar! Han sa till mig att sortera plåtarna! D.v.s. ett neger jobb. När jag var färsdig med det så försökte jag visa intresse och frågade om han kunde visa hur man använder kassan och frågade lite olika frågor om brödet vi säljer o.s.v. Han sa till mig att han inte visste vad jag skulle göra.. Aja tänkte jag och gick in i köket.. Vad ska jag hitta på? Så jag började storstäda hela köket! Rensade papper, diskade, skurade golvet och städa ur kylen och frysen. När klockan slog halv 12 kom han in till mig och berömde mig för mitt engagemang.. :) så sa han att jag kan hjälpa bagarna en stund.. de behövde ingen hjälp.. jag påminnde Jens om att jag arbetat mina timmar så jag fick cykla hem i regnet. Hoppas Carina ser hur fint jag städat imon :D Hehe!

När jag kom hem var jag också jätteduktig! Jag åt min lunch och damsugade mitt rum och diskade all disk efter helgen, förberedde middagen som jag och Ellinor ska äta efter hon kommit hem från sin yoga och jag hängde upp tvätten :) Känner mig duktig! I vanliga fall brukar jag somna innan jag hunnit komma till sängen! Jag vet inte varför men jag var itne så trött idag som alla andra dagar :) så nu sitter jag här i bibloteket och ska börja skriva på ett av mina arbten :) 

Ni får lite bilder också för Arne tog med sig en sladd till mobilen till mig :D    

Ha det superfint så hörs vi kanske imon! Pusshej! <3

// Linnéa Ivar

Biblioteket med en Capuccino!


Nu sitter jag i biblioteket igen.. riktigt skön miljö här måste jag säga.. men det tog en stund innan dessa **datorerna ville logga in mig. Knaaaaas.. Jaja min mobil ringde som vanligt vid 02:55.. segt som sjutton var det att gå upp idag. Grötfrukost of course! Kan inte leva utan den smörjan på morgonen! Sedan tog jag min fina gula cykel och cyklade mina 4,3km.. Idag på praktiken så har vi gjort jättesöta halloweenbakelser, spöken och pumpor! Jag tog kort för att kunna lägga ut här på bloggen men tråkigt nog så glömde jag ju såklart sladden för att kunna koppla in mobilen till datorn.. den ligger på mitt skrivbord långt borta i sketna Göteborg, får hämta den när jag kommer och hälsar på er mina vänner :)

Min faster Ellinor är ledig imorgon så efter mitt jobb ska vi antagligen åka iväg och storhandla :) hon tycker att jag äter så fruktansvärt mycket så hon vill ladda upp frysen :D hahhaa nee skoja med er.. hmm.. kul? Jaja sedan på kvällen blir det middag med bossen.. tror jag, vi får väl se om hans polare hör av sig :P haha. Min chef åker till Thailand på Fredag så jag antar att dem ska gå ut för att ta "avsked" och ha lite kul innan han åker.. och dom ville ha med mig! HaHa! Måste säga att jag funderar på hur min chef tänker? Han bjuder ut en praktikant ut på pubben som ska upp och jobba kl 4 dagen efter? Kanske inte blir någon sömn.. Den som väntar får se.

Vilket fall så kommer min kära Arne till mig på fredag :) En kille som jag lärt känna genom min kära Alban banan gick på stan mitt på dan med Sean Banan. Vi har snackat en hel del senaste tiden :) träffade honom första gången för 3 helger sedan :) då vi var ute på bryggeriet och han var väl min "räddare i nörden", haha. Han tog så väl hand om mig den pojken när jag ramlade ner för trappan och slog bakhuvudet i golvet.. två gånger.. Haha! Han kommer hit på fredag kväll någon gång efter hans jobb.. så sover han hos mig och sen blir det en tur till Stockholm på lördag :) En sak bör tilläggas annars lär jag väl få stryk av Arne :P första gången vi träffades kallade han mig för Berit det första han gjorde, därför kallar jag honom för Arne.. Han heter Andreas annars :P men han är ändå min lilla Arne :):)

Min lilla Arne ska gå på Djurgården-Öis i Stockholm vid 2 tiden på lördag så jag passade på att slänga iväg ett sms till min vän Malin som bor i Stockholm och frågade om vi kunde träffas. Självklart kunde vi göra det! Malin och jag träffades när jag var 5 år och Malin var 3 år. Vi var på husvagnssemester i Västervik där jag träffade henne och vi lekte hela dagarna! Vi bestämde oss för att börja skicka brev och bli brevvänner, våra föräldrar skulle hjälpa oss men det gick inte så bra.. det rann lixom ut i sanden. När jag var runt 7 år tror jag det var så sökte jag upp Malins nummer och samlade mod och ringde till henne;

- Hej Malin det är Linnéa! Kommer du ihåg? Vill du börja skicka brev med mig igen?

Malin som var ett år yngre än mig var så blyg fast tillslut fick jag hennes adress.. Jag skickade ett brev men fick aldrig svar.. Det dröjde några år och sedan fick jag ett exakt likadant samtal från henne! Hon ville börja skicka brev och sedan dess har jag väl fått omkring 8-10 brev från henne. Senaste jag fick var i Juli i år, där stod hennes mobilnummer och e-mail, jag addade henne men hon var aldrig inne. När jag kommit hem från Turkiet den 18 Augusti så var vi helt plötsligt inne på msn samtidigt! Vi pratade om allt mellan himmel och jord! Superroligt var det! Sedan dess har vi haft bra kontakt och nu på lördag.. nu på lördag efter att inte ha sett varandra på 13 år så ska jag tillslut få träffa henne igen. Det ska bli otroligt roligt! Vi ska träffas och ta en fika sedan blir det väl även någon helg som jag ska spendera tillsammans med henne :) Är det inte som en saga? Undra hur det blir i framtiden? Vi har ju inte direkt behov av att träffa varandra ständigt, eller hur?! Mer om detta när jag träffat henne :) Jag lovar att jag ska berätta allt :)

På lördag kväll blir det till att ta bilen tillbaka till Norrköping och sova ut riktigt ordentligt :) Arne & Berit, vi är duktiga på att sova! ;) 

Nu har ni fått lite om idag och lite planer om helgen :) ska försöka få fram lite bilder också..  

Ta hand om er där hemma och hälsa alla ni träffar på! Saknar de goa, glada, tjecka göteborgarna, Gött är det!

Med Capuccino i ena handen önskar jag er alla en riktigt god kväll :D





Mamma, jag älskar dig!
Pappa, jag älskar dig också faktiskt!
Mattias, Madelene och Kristoffer, det kan hända att jag älskar er också! :D
Daniel, ha det bra i London! Kärlek till dig bror!


                                                                                                                               Albanen
                                                                                                                               Alex
                                                                                                                               Barkbåt
                                                                                                                               Ellen!

// Linnéa Ivar


Min nya, efterfrågade, onödiga blogg.. ;)


Varsågod Alexan.. =D


Just nu sitter jag här i biblioteket i Norrköping.. detta lilla, lilla biblioteket! Hittar knappt ut härifrån.. en enda stor laburint med mängder med människor, datorer, böcker, skitungar och.. hmm.. mörkhyade :P Vad är detta för stad? Folket ser ut som om det är ständig afrikasol över staden men det kan jag lova att det inte är! Brr..

Jaja.. anlände hit i Söndags efter 4 timmars körning med bilen. Pappa och Camilla var med upp för att hälsa på min faster som jag nu ska bo hos i 8 veckor, de var här över dagen. Hoppas jag inte blir utkastad till aporna på gatan :D HaHa nää men folket här är treligt :) Jag har ett eget rum med en dator.. jag tror det är en dator? Kanske är det en stor kartong som är fylld med skrot? Den är otroligt seg i vilket fall och därför får jag gå hit till biblioteket varje dag för att börja blogga så ni kan följa mitt intressanta liv :D Datorn hos min faster har Windows 98 och hon har inget bredband.. det var längesen man kopplade upp sig till internet och telefonräkningen beror på hur mycket man är inne.. Upptaget är det på linjen hela tiden också..

Rummet i vilket fall är helt lila :) jättesött är det och jag har redan invarderat två stora garderober :D Moahaha! Ni undrar kanske vad jag gör här i Norrköping? Jo det är så att jag ska praktisera i ett bageri i 8 veckor, så jag kommer hem i slutet av vecka 50 eftersom jag tar mitt höstlov vecka 51, för att få hela praktikperioden i streck. Så mina arbetstider är mellan 4-10.30 på morgonen.. inte nog med det det är 4,3 km till mitt bageri då jag cyklar hela vägen dit och tillbaka så tidigt på morgonen.. ganska uppfriskande! Skönt att komma hem tidigt i och för sig, men måste lägga mig senast kl 21 så det är lite småsegt.

Igår, måndag 19 Oktober så var min första dag på praktiken, personalen är underbara och vi har verkligen jätteroligt hela dagen! Eller ja.. hela morgonen! Jag har fått testa på att göra olika, jättefina tårtor! Prövat på att smaksätta grädde till olika smaker och så vidare.. har hunnit göra massor och mer blir det! Ja, jag vet detta är ju konditori och inte bagri jag pratar om.. men chefen ville att jag skulle vara i konditoriet första veckan för det är brist på personal där just nu.. inget mig emot! :)

Jag ska berätta en grymt rolig sak som hände igår..! HAHAHA Jag stod och doppade beskvier och pratade med min handledare Erika när det kom in en kille som var kompis med chefen, han ville låna handfatet. Självklart gick det bra.. Sedan gick han ut igen. Efter bara 2 minuter kom han tillbaka och stack huvudet genom dörren och skrek; "Vem fan är det som är ifrån Göteborg?!?" Jag svarade med en liten röst.. "Det är jag, vadå?" Då sa han till mig "Va faan gör du här? I just detta lilla bageriet i detta stora land??" Jag bara skrattade åt honom. Så sa han plötsligt;
- JAJA jag och din chef bjuder ut dig på middag på Torsdag! Är du på?
- Ööö, jaa, joo det hade väl varit trevligt?
- Det låter bra ha de fint!

Sedan stack han.. hmm.. bli utbjuden på middag redan första dagen på praktiken? Av sin chef och hans polare? Är det något bra? Hur kommer detta sluta?? HAHAAHAHA

Vi får vänta och se......


Nu måste jag fortsätta skriva på mitt engelska arbete.. Ha det fint och simma lugnt :) Tjollivippen!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0