Jävla surkärring!

Idag vaknade jag till på jobbet, stannade upp på något vis i mitt arbete och hörde orden komma mot mig från min chef.. "Du har blivit en sådan som jag var rädd att du skulle bli, en jävla surkärring!"

Jaa det är faktiskt sant.. ibland behöver man höra ord som kan man vet inte är sant just för att själv se en anledning till att påverka sin inställning. Det var faktiskt längesedan jag kände sådan motivering.. håll kvar i den! Din attityd är allt! Du kan i varje situation välja själv hur du ska ta saker, positivt eller negativt.

Är du en negodil?

- Fan va jobbigt att..
- Jag orkar inte att..
- Varför ska det alltid vara fel när..
- Det gör ont i..
- Jag är så less på..


Stycke taget ur "Hälsan i ett nötskal"

Tänk dig att din kropp fungerar ungefär som ditt bankkonto. Du föds med vissa förutsättningar. På bankkontot kan det stå ett miljonarv, några tusenlappar eller också vara helt tomt. Du arbetar mer eller mindre och sätter in pengar efter hand. När du behöver tar du ut kontanter. När du får lön sätter du in den på kontot och så vidare. En dag står det "Uttag medges ej." eller "Kontot övertrasserat", och då får du inte ut några pengar. Du har spenderat mer än du har satt in.

Vi föds med olika gener och har därmed olika förutsättningar för att hålla oss friska. Med det allra viktigaste är hur vi tar vara på de förutsättningar vi har, att vi inte bara spenderar det som arvet gett oss utan också "sätter in". Genom att äta bra, motionera och ha en positiv attityd till det som händer dig blir det plus på kontot. Äter du däremot dåligt, struntar i att motionera, stressar mycket och är negativ till allt, då blir ditt hälsokonto snart övertrasserat.


Jag har under en period tappat migsjälv och betett mig som en negodil, men att få höra sanningen sådär i rå raka ord i en så ärlig ton behövdes. Jag vaknade till och jag VET att jag inte är sådan!

Saker händer, man har berg- och dalbandagar ibland. Men det är faktiskt sant att ett skratt förlänger livet, det kan jag berätta mer om en annan gång för nu ska jag få min godnatts sömn.

VI ALLA LER OCH SKRATTAR PÅ SAMMA SPRÅK, SPRID GLÄDJEN!



Glad Påsk!

Det är endast våra egna valda ursäkter som är våra största motgångar!


Jag hoppas ni alla har haft en fantastisk påsk, själv har pappa och Camilla vart på besök och vi har haft en underbar helg tillsammans.

Vackert väder, inga måsten, bara njutning, fina människor.
Då kan man inget annat än att må bra.



Goa Linnéakramar kompis.


Jag vill dö ung i en hög ålder!

Det senaste halvåret är nog den tiden i mitt liv där jag som person har växt som allra mest, jag känner en enorm personlig utveckling. Jaa.. och vad hände för 6 månader sedan? Joo, en person dök upp i mitt liv. En människa som heter Madelen. Denna härliga person har fått mig att göra saker som jag aldrig tidigare vågat drömma om att jag skulle göra.. som många av er vet så är RUGBY en av dessa händelser! Visst låter det FÖR mycket, men roligt är det! Varför inte vidga sina vyer?

Jag har även kommit i kontakt med ett fotbollslag som spelar i Gusum och Valdermarsvik, så jag spelar lite för skoj skull just nu! Två träningar med fotbollen och två med rugbyn i veckan. Arbetet som konditor rullar på, varken upp eller ner på den fronten.





Sedan är det så spännande att jag har blivit erbjuden en enorm möjlighet, ett guldägg, en gåva. Chansen till att kunna hjälpa andra till ett rikare liv. Ett arbetssätt som samtidigt är så fantastiskt utvecklande och i själva grund och botten handlar om välmående. Sin egen kropp är det finaste vi någonsin kommer att äga, många i samhället tar den tyvärr förgivet. Vi har idag höga krav på vad vi ska klara av och vilka mått vi ska hålla för att passa in, vi är fixerade av andras åsikter, rädda för att bli uttittade. Det är otroligt viktigt på massvis med punkter att vi sover ordentligt, ger vår kropp chansen att återhämta sig och tiden till att koppla av för att kunna fokusera och prestera det som vi har som krav på oss själva. Att vi äter näringsrik, varierad mat för att kroppens muskler ska kunna lyfta, bära, springa, skratta, och allt annat vår kropp är till för. Maten är vårt bränsle, utan den får vi motorstopp. Finns det då ingen i närheten, så kan vår motor rosta.

Jag har under det senaste halvåret lärt mig att se på min kropp och tycka att den är värdefull, självklart kan alla känna att man är lite missnöjd ibland med lite kurvor på fel ställen, men vafan vår kropp tar oss framåt! Vi är totalt värdelösa utan vår kropp! Värdesätt digsjälv och ta aldrig din kropp för givet! Allt kan hända. Var glad att din kropp fungerar som den ska! Många har vi önskemål och bilder i huvudet på hur vi vill se ut.. "Jag önskar att jag gick ner 15kg" "Jag önskar att jag kunde få mer färg på sommaren!" "Varför har jag så stora fötter?" "Varför duger jag inte?" detta är ganska vanliga tankar medans en cancersjuk person bara har en önskan.. "Jag önskar att jag blir frisk." Är det inte hemskt? Alla duger vi precis som vi är, alla bidrar vi med något, alla är vi bra! Men.. att vara bäst, smalast, rikast och vackrast är inte alltid det viktigaste. Den person som ger dig energi, glädje och en mysig känsla i hela kroppen är en person som bidrar till din utveckling. Och visst är det så som reklamen för Swedbank säger "Relationer handlar om att få varandra att växa." 

Ta hand om digsjälv och din omgivning och lämna energitjuvarna utanför.. det är trots allt DU som är huvudpersonen i DITT liv, DITT liv är helt totalt meningslöst utan DIG! 





Jag arbetar nu på deltid för ett företag som heter Forever Living Products. Vi är världsledande inom Aloe Vera produkter och jag blir motiverad till att jobba med detta efter att jag går på utbildningar, reser, har mysiga temakvällar tillsammans med liksinnade personer. Man träffar så ofantligt mycket härliga människor som man får en mysig och behaglig relation till, just för att man träffades i ett sammanhang där vi prioriterar hälsa och välmående framför den stressiga vardagen. Känner du att du vill lära dig att se på digsjälv som en värdefull och energispridande människa, och känner igen dig i mitt sätt att tänka så är du mer än välkommen att gå in på min hemsida och kika runt lite bland produkter och affärsidé. Självklart är du alltid välkommen att ringa till mig om det är någonting du undrar.

Det finaste att hålla i hand, är en annan hand.
Vi håller din hand.


STOOOOR KRAM / Din vän.



RSS 2.0