Hem imon!

Igår på zoo var det fantastiskt kul men det var lite kallt, förra året i Maj någon gång så föddes det en liten elefantbebis och nu firar man dens 1-årsdag. Det var jättemysigt att se den lille som badade i vattnet :) Aporna var roliga och jag tog en massa kort så nu behöver inte oroa er. ;) På kvällen så åkte jag in och träffade Carlos, jag börjar faktiskt gilla honom. :) Marie och Karolina stannade hemma och la sig tidigt. Jag kom också hem tidigt för att det var så kallt och jag var så trött efter att ha gått så mycket runtomkring på zoo.

Idag så träffade vi Ria på morgonen för att ta farväl av henne eftersom hon skulle till Holland idag. Sedan åkte vi in till stan, promenerade en sväng och gick till våra vänner på Burie för att äta lunch med dem. Åå va jag tycker om de goa gubbarna alltså :) Hur sköna killar som helst! Sedan gick vi lite på stan, jag åkte och solade medans dem fortsatte kolla på stan. Sedan gick jag hem, träffade på mina tjejer och gick shoppingtur på Chocolate World. Spenderade 1200 kr (400 kr till Kristoffer) och nu ska vi snart in till stan och äta middag sista kvällen med Carlos. Det är lite sorgligt men jag saknar alla mina troll där hemma.

Jag ska gå upp vid 5 på morgonen imon och taxin åker härifrån kl 6. Klockan 9 lyfter planet och jag anländer på Landvetter 10:45 där min älskade far står och väntar. "Välkommen hem Vispen." :) Det gillar vi!

Pusshej, skriver imon när jag kommit hem tror jag. :) Fantastisk resa verkligen! <3

MÅNDAG 10 Maj :)

Igår hade vi en underbar dag, vi åkte till Rosendaal och sedan till Rosada ett shoppingcenter typ. Där fanns det jättemycket roliga affärer. Detta stället ligger i Holland så nu har man vart där med. :) När vi skulle äta lunch så åt vi stora pannkakor och jag åt med äpple och kanel på. Mumma! Sedan åkte vi hem och Maries bror tog tåget hem. Vi drack en kaffe tillsammans med honom på Starbucks! Lite coolt ändå :P Sedan åkte vi och solade, hem och göra i ordning sig för att jag skulle träffa Carlos. Jag träffade Carlos vid 9-tiden och vi gick till en jättefin restaurang, och ni kommerinte tro mig vad jag åt. En jättegod bill och på toppen låg det en riktirgt soft svan lever! Den var faktiskt jättegod men det var lite läskigt att äta. Men nu har jag testat :) Vi tog sedan en lång promenad och bara pratade innan vi åkte hem för att sova.

Idag så ska jag och Karolina gå på zoo och Marie har inte bestämt sig än om hon vill följa med. Vi får se. Jag och Karolina ser väldigt mycket fram emot det i allafall! :D

Jag kommer säkerligen skriva lite om det när vi kommir hem. :) Hoppas allt är bra där hemma! Pussokram!

SÖNDAG 9 Maj - 2010 :)

Igår så var det en lugn frukost med Marie och hennes bror, Karolina jobbade sin sista dag och slutade vid 16. Vi åkte in till stan och för att kolla lite i affärer, jag hittade en jättesöt vit studentklänning. :) Jag vill ge min kära mor en tanke idag! Det är nämligen mors dag här i Belgien idag så jag skulle vilja säga grattis till dig och att du är den starkaste person jag någonsin träffat. Jag har köpt dig en liten morsdag present men du får välja den själv, jag fick sådan beslutsångest. ;)

Efter att vi gått en stund i stan mötte vi upp Karrooch gick för att ta en macka. Sedan åkte vi hem och bytte om för att sedan gå till en restaurang som ligger här i området nära skolan. Det var tydligen en fransk stor kedja där det är en stor buffé. Och vi åt dessert efteråt och det är ju så sjukt gott med jordgubbar som man doppar i en chokladfontän själv! Mumma! Mätt blev man i allafall och det var väldigt bra mat när man tänker på att det är så billigt. :)

Efter middagen var klockan typ 22 :P Hehe. Då åkte jag och Karolina in till Carlos bara för att säga godnatt, han ville så gärna se mig igen igår så jag kände att jag ville det. :) Sedan åkte vi hem för att sova.

Idag ska vi träffa Fredrik, Maries bror, halv 10 så ska vi ta ett tåg till rosada eller något sådant. Där ska de tydliget vara en stor outlet som ska vara öppet på en söndag också. Det tar 30 min att åka dit med tåg. Vi fick välja mellan det och att åka till Rottedam, men vi vet inte säkert vad som är öppet där idag så vi åker för att shoppa istället. :) Fredrik sa att om han skulle stannat ett par dagar längre så skulle vi kunnat åka till Paris eller London.. Hade vart kul att träffa min bror i London ;) Men nu blir det inte så.. jag lär nog komma tillbaka hit till sommaren skulle jag tro så får vi se vad som händer då. Fredrik ska åka hem med tåg till Sverige idag och tåget går 17:30 så vi måste vara hemma ganska tidigt i allafall. Sedan ska jag nog gå och sola och sedan gå på en speciell restaurang som Carlos ville visa mig. :)

Kanske skriver jag ikväll om hur det var i Rosada eller så gör jag det imon. :) Imon blir det att gå till Europas äldsta zoo! Ska bli jättekul! :D

Pussokram!! <3


Idag Lördag den 8 Maj :)

Nu har jag vaknat upp på rummet och Maries bror har precis kommit. Han ska hoppa in i duschen sen ska vi äta lite frukost.

Igr så åkte vi in till stan, jag och Marie träffade Carlos som satt på en pub, vi tog en öj där och gick sedan vidare till en restaurang. Den restaurangen har jag och Marie ett litet roligt minne ifrån. Det var en dag som vi letade efter något billigt ställe, vi bestämde ossför att gå in där och satte oss på restaurangdelen, övervåningen. Vi tog en snabb titt i menyn och gick genast därifrån igen. Deras special erbjudande var en förrätt, lite sallad för 100 kr! Det var absolut inte i våran prisklass så det passade oss inte riktigt.

Carlos ville bjuda oss på det stället och jag måste säga att det var lute småpinsamt att gå in där och heja på samma personal när vi ett par dagar tidigare hade smitit :P Hahaha. Jaha, gott var det i allafall! Jag åt biffmedaljonger med Frise och pepparsås, jättegott!!

Efter middagen så tänkte vi först gå ut ich dansa med Marie mådde lite dåligt så hon ville åka hem. Jag och Carlos kände oss också trötta så vi åkte hem och sov. Nu har jag vaknat igen och vet inte riktigt vad vi har för planer idag. Något roligt i allafall. :)

Skriver mer ikväll eller imon. Pusspuss!

FREDAG 7 Maj :)

Idag gick jag upp som vanligt kl halv 8 och gick upp och tog på mig kläder och lagade min havregrynsgröt som jag gör varje dag. :) Den är ganska populär här bland Marie och Karolina. Hehe. Jag och Marie gick till jobbet som vanligt och jag började med att göra mina små pimpampunjes (nyckelpigor). När ett ord i Flamländskan slutar på "jes" så betyder det att det är någonting litet. Till exempel pimpampunjes, det är små nyckelpigor. Vi gör också praliner som ser ut som små händer som kallas för Handjes. Just en hand är en symbol för Antwerpen, det är för att förr i tiden så högg dom av händerna på dem som inte betalade hamnavgiften. Mitt på det största torg i Antwerpen så står en stor staty som föreställer en man med avhöggen hand, han håller i sin egen hand där det sprutar vatten ut ifrån. Det finns sjöodjur och massa konstiga grejer runtom.

Jaja, vi jobbade litegrann med att göra pralinformar, fylla pralinformar med fyllning och täcka för med lock. Just när jag höll på att göra pralinformarna så kom det en fotograf till Burie som tog kort på mig och alla andra när vi arbetar, så bli inte förvånade om ni reser neråt i Europa och får se mig på en storbildstv mitt i centrum ;) Hehhe. När jag och Marie stod i närheten av kavlingsmaskiner så kom Tbram (bossen) och kladdade Marie i ansiktet med en palett full med mörk choklad och nu började kriget.. Jag kladdade ner en kille vid namn Fredrick ochman kan säga att jag fick igen för detdär men mariefick nog ta med skit! Jag gick på toa och hörde marie ropa att jag skulle akta mig.. Fredrick kom in och sprutade hela mig, hår, kläder, ansikte, allitng fullt av en fyllning till Hanjes pralinerna, den fyllningen innehåller väldigt mycket socker och marsipan så man kan säga att det var kladdigt! Hahahah

Vi tvättade bort det så gått som vi kunde och gick på lunch, eller snarare på förfest. Vi gick till en av de mest kända barerna i staden, den är den äldsta som finns i antwerpen. Där så smakade vi på en ölsort som heter Bullocker eller något sånt.. Det var ett litet ställe med väldigt mycket folk på liten yta men jag gillade det. Sedan så gick vi till Antwerpen absolut mest berömda bar, hela baren innehåller statyer av Maria, överallt står det statyer på Maria och Jesus barnet. Där testade jag en öl som hette Runfordt eller något sånt, 6%. Den var väldigt god, Marie testade en röd öl som också var god. Kasper drack en öl som hette Kwack och den heter så för att glaset man får är väldigt speciellt format så när man dricker ur det så låter det kvack som en anka. Haha knäpp stad. :)

Vi gick tillbaka till jobbet och gjorde inte mycket vettigt, sedan visade Tbram en annan bar där vi tog en annan öl som vi provade. Vi mötte upp Karolina och gick till ett cafe där vi tog en våffla och sedan gick vi hem för att duscha för att sedan åka in till stan för att äta någonting tillsammans med Carlos. :) Det är lite roligt för här så kallas alla barer för cafeer, det visste vi inte i början så det var lite udda. :) Jaja dagarna går och nu ska jag hoppa in i duschen.

Jag skriver imon igen, Maries bror kommer hit imon också, på måndag blir det en sväng till Europas vackraste zoo och tisdag ska vi möta upp våra vänner på Burie och äta lunch tillsammas som en avslutning. Vi kommer få massa choklad också från jobbet som jag ska ta med hem :) På tisdag ska vi också till choclate world och handla! 

Jaja nu vill jag inte bära massa marsipan längre i håret så nu hoppar jag in i duschen!! Pusshej <3  

Antwerpen, Belgien 24/4 - 6/5...

Nu har vi äntligen fått Internet så nu vill jag att ni hjälper mig att slå mitt läsarrekord.. vilket inte blir så svårt.. mer är 18 olika personer om dagen. Hjälp mig med det! :) Här kommer lite vad vi har gjort varje dag, självklart kommer inte allt komma med så jag lär fylla i mer eftersom. :):)


LÖRDAG 24/4

Äntligen så skulle vi få åka på vår praktik som vi skulle ha i Belgien. Pappa körde mig till Eriksdal där jag samåkte med Karolina till flygplatsen. Där mötte vi upp Marie och checkade in vårt bagage och gav oss iväg. Väl i Bryssel på flygplatsen så skulle vi vänta på Ria Vermuelen som är vår mentor. Vi visste ingenting om henne, bara hennes namn så vi skulle leta efter någon som vi inte hadenågon aning om hur hon såg ut. Vi visste en sak, att hon skulle bli 2 timmar sen för att det var en stressig dag.. Haha. Jaha vi hittade henne tillslut och åkte en skåpbil från Bryssel till Antwerpen. Jag hade en sån varm och skön känsla inom mig när jag satt där bredvid henne och åkte längs motorvägen, det stod flera Hägrar precis vid vägkanten, kanse 2 meter från bilarna.. Knäppt. Allt var så grönt och vackert, våren hade verkligen kommit. Blommor och gröna träd. Det var 20 grader och strålande sol när vi kom till Belgien, och det vädret höll i sig i.. hmm 4 dagar tror jag. :)

När vi kom till skolan tappade vi hakan, det såg inte ut som en skola utan som ett hotell, fantastiskt vackert rum med ett stort rum med 3 stora sängar, ett toalettrum, ett enormt badrum med två handfat och ett badkar. Utanför rummet finns ett enormt kök som är mycket vackert som precis allting annat här. :)

Varje dag skulle komma en städerska som skulle byta sängkläder, tvätta åt oss, byta handdukar och städa överallt. Det är för bra för att vara sant. Vi gjorde oss lite hemmastadda och bytte kläder till lite svalare. Just den dagen vi anlände så var det någon engagemang här eller något. Folk stod utanför vårt fönster och sjöng, dansade, skrattade och pratade med andra. Mycket härlig känsla måste jag säga. Vi kände oss som en i slökten med en gång, verkligen alla är jättetrevliga. :)

Ria bjöd oss på middag på skolan som eleverna lagar, och en sak som är klassiskt för Beligen.. Dessert ingår alltid!! Hehe :D

Vi sov mycket gott den natten måste jag säga. :)


SÖNDAG 25/5

Vår skola ligger i ett område som ligger nära deSingel. Alla vet vart det är så det är lättast att säga så.. Annars heter den "lilla" skolan PIVA. För att komma in till centrum av Antwerpen så måste man ta "the tram". Det är en blandning av tåg, spårvagn och tunnelbana.. så nu vet  ni det. :) Vi tog The Tram in till centrum för första gången denna dag och tittade på ett maraton som tydligen skulle vara en avde största engagemangen här i Antw. Dem som sprang skulle ta sig runt en bana på 10 mil. Det var roligt att vara i stan denna dag för det var så otroligt mycket folk överallt. När vi gick på Atw. gator så blev vi helt faschinerade varje 10 meter vi gick, vilka helt otroligt fantastiska byggnader!!!! Jag måste säga att jag har aldrig har sett något liknande som den kathedral som finns mitt i Ant. !! Jag har tagit bilder som ni ska få se. Det är helt sjukt att människan kan skapa sånna stora, vackra byggnader.. jag hittar inga ord om jag ska vara ärlig. Helt sjukt.. 

På kvällen tog vi en promenad i området kring skolan, självklart gick vi vilse tack vare mig och det blev en promenad på 90 min. :) Det var faktiskt enligt planerna.. Hehe.


MÅNDAG 26/5

Ria tog oss in till centrum av Antwerpen där vi köpte oss ett buss/tåg/spårvagn/tunnelbanekort som vi får åka hurmycket vi vill på. :) Så vi har inga hinder. Vi gick längs de stora shoppinggatorna i solskenet. Om ni vet någonting om Belgien bör ni veta att våfflor och öl är grejjen i Belgien. Så vi alla 4 satte oss på ett våffelcafé där vi fikade våfflor. Det är inga små våfflor vi pratar om! Dem är 5 cm höga och ungefär 20x30cm i längd och bredd. Det mesta är ju självklart luft men ändå. :)

Shoppinggatan är helt enorm och så också centralstationen! Harrejävlar,, ursäkta språket men jisses vilken station. Den har blivit utsedd till den tredje vackraste centralstationen i världen! Självklart kommer bilder på den också om ni bara har lite tålamod.. :) Hihi

På kvällen blev vi bjudna hem till Ria på middag med hela hennes familj. Hennes familj var helt störtskön, hennes dotter Laura var väldigt rolig att prata med, hon var där med sin pojkvän Schara/Schira eller något såndant. Rias son Jasper var också där och visade oss vägen hem för att vi inte skulle gå fel. :) Hehe hon kände mig redan då..

Eftersom det blev så struligt med hela vulkantjofräset så blev det så konstigt med praktikplatserna också eftersom de hade räknat med oss andra veckor än de vi fick nu.. därför blev det lite strödagar där vi hittade på andra saker istället. :)


TISDAG 27/5

På tisdagen så åkte vi ut på en utflykt, till Bryssel. Ria hade lånat en bil från skolan så att vi kunde ta oss dit. Detta var nog den varmaste och mest soligaste dagen hittillls. Det var upp mot 26 grader och strålande sol. I Bryssel så åkte vi till Kungens egna trädgård, han är tydligen mycket intresserad av naturen, detta kommer självklart också upp på bilder. Det var helt enormt, jag tror att vi gick och gick och gick i mer än 2 och en halv timma, in i olika växthus, runt en sjö med meterlånga fiskar i, en enorm gräsmatta som täcker kanske upp mot 10 fotbollsplaner med massa träd, buskar och massa olika fågelarter. Det kändes verkligen som en djungel på vissa ställen, andra ställen kändes som parfymhallen och vissa så exotiska att man trodde att det skulle hoppa ut en apa när som helst. Helt otroligt!

Ria körde oss sedan in till centrum av Bryssel där hon släppte oss på fri fot för att göra vad vi vill. Det blev till att titta på lite byggnader och shoppa. Vi köpte oss ett grillspett med söta, riktigt färska jordgubbar på som blev dränkta i mjölkchoklad.. Det var nog de bäst spenderade pengarna hittills! :D Mumma!!


ONSDAG 28/5

På onsdagen så skulle vi besöka våra tre praktikplatser. Både jag, Marie och Karolina var nervösa för att alla ville vara på chocolatieriet, det var ett chokcolateri och två bageri. Jag gillar inte direkt bröd så men choklad ville jag verkligen lära mig mer om! Jag kände att jag hade turen med mig och när Ria sa till mig att jag skulle få vara på chocolateriet blev jag helt överlycklig! Det var så häftigt det sättet som de tillverkade praliner, alla malar och klossarna med chiklad, nötter och allt. Det är nog det bästa jag vart med om. Gud va kul det har vart på det stället!

På eftermiddagen skulle vi vara med en klass på skolan för att vara med på deras chokladlektion, det var lite udda eftersom det enbart fanns typ 2 i klassen som kunde engelska.. det var väldigt svårt att göra någonting när man inte förstod vad man skulle göra.. Läraren tyckte jag om.. han var störtskön, han kunde inte engelska men det hindrade inte honom.. :)


TORSDAG 29/5

Den dagen var första dagen på praktiken. Jag jobbade mellan 9-16.30. Marie fick också vara på chocolateriet för att det var så krångligt att ta sig till det bageriet som hon skulle till. Under lunchtimman mellan 12-13 så tänkte jag och marie hänga på killarna som jobbar där vi är och äta lunch, bara det att det mesta folket äter ingen lunch här verkar det som.. Vi satte oss i solen för att dricka ett par öl på lunchrasten. Haha. Kasper och Brum är de två som jobbar mest på Chocolatier Burie och sedan finns det folk som kommer och går från skolan. Jag gillar dom två killarna jättemycket, dom är helt suveräna! Jag kommr att sakna dom så. De lärde oss vad nyckelpiga heter på flamländska.. Ni kommer aldrig gissa rätt.. Pimpampunjes! Hihi

Efter jobbet den dagen var jag och marie hungriga eftersom detinte blev någon lunch, vi gick till en pizzeria och käkade. När jag skulle gå ner till toaletten så lyckades jag gå vilse, jag hade inte en susning om vart jag var någonstans.. Haha, rena laburinten. Jag hittade tillslut toan för tjejermen den var upptagen. Det kom ut en gammal dag och så gick jag in efter henne och blev lite fundersam.. Båda toaringarna var öppna.. precis som när en kille ska kissa ståeende. Va äckligt att sitta på det kalla.. usch.. Hmm. Under samma dag så hade marie gått på toa på praktiken och innen hennes var en gammal tant också och när marie kom in på toa så var ringen full med kiss.. Hur lycka man liksom?? Det står helt still i huvudet på mig.. Jag fattar inte riktigt.. Usch! Den historien har följt med ända sen dess. :) Hehe

Efter pizzerian gick vi till en annan restaurang där jag tidigare sett en söt servitör.. ;) Vi drack en Duvel beer var och någon drink. Tillsist fick jag kort på han, han fick mitt nummer och jag fick veta hans namn.. Carlos! Han är rolig och han känner staden så det är roligt att hänga med han och hans kompisar. :) 


FREDAG 30/5

Praktiserade samma tider idag men minns inte vad jag hade gjort den dagen.. så är det när man heter Linnéa :) I slutet av det dagen så plockade Brum fram en stor låda full med små chokladpåskägg.. han la dom i 7 söta lådor, tejpade igen dom och gav dom til oss, dem ville inte ha det så vi fick det. 

Jag och marie gick lite i stan efter jobbet och hamnade på ett ställe där marie åt en våffla som smakade jäts och jag fick en milkshake med stora klumpar i så att man inte kunde dricka den med det sugröret man fick till.. jaja. Marie vart hungrig igen och vi gick till en indisk restaurang (de va väldigt vad vi äter mycket) där vi åt såå himlans god mat ¨så att det inte var klokt.. helt underbar stark mat! Vi har lite kontanter kvar så jag tänkte betala med mitt kort, då de säger att deras kortmaskin är söndder.. vi ba shit hur löser vi detta? Vi gav dom all cash vi hade, vilket var 70 kr för lite tror jag, dessutom gav jag dom en låda med påskägg så vart vi kvitt. :) Hur bra som helst att betala med choklad! Brum berättade att han brukar ge choklad till Lapplisan för att slippa böter hahahha! :D


LÖRDAG 1/5

Vi vaknade upp lördag morgon och tog det lugnt hela dagen, vi alla fixade oss till kvällen och åkte till Mexicana Steak House där Carlos jobbar. Vi får det alltid så mycket billigare ;) Det kom in en stor grup med killar som spelade och sjöng och jag ska försöka lägga ut en video på det för det gav oss många skratt! Efter att CArlos och hans vänner slutat jobba vid 23 på kvällen så ville de att vi skulle gå till ett ställe där man kunde dansa. Då hamnade vi i slumområderna.. till och med Carlos gick vilse! Haha han gillar jag! Vi hamnade på en gata där det stod nakna tjejer i skyltfönstrerna oxh strippade.. Hahaha det var faktiskt lite roligt. Stället där vi kom in på var ganska stelt men det var trevligt i allafall. Innan vi gick dit var vi och förfestade på ett mycket mindre ställe. Där fanns det nog 7 stycken som var där på svensexa eller möhippa, 7 stycken som skulle gifta sig och de var på samma lilla ställe! Där träffade vi en indier som ville ha en pussmun på sitt vita linne som ett kul minne från sin svensexa, självklart ställde jag och marie upp! Det stället var för roligt asso!! :D


SÖNDAG 2/5

Söndagen började också segt och åt på Steak House igen. Underbart god mat där och speciellt billigt för oss. Även här efter att dem slutat gick vi tillsammans men vi kände att vi ville åka hem för att vi skulle upp tidigt på måndag morgon.


MÅNDAG 3/5

Detta var en mycket kall dag, 12 grader max, det regnade och det blåste jättemycket. Och just denna dagen skulle vi åka på en utflykt till medeltidsstaden Brugge. Nästan alla hus där är byggda på medeltiden. Fantastiskt fin stad, synd bara med vädret. Jag berättar mer om det stället samtidigt som jag lägger upp bilder. :) Vi åt lunch på ett gulligt litet ställe där marie fick rå köttfärs på sin macka.. Mmmm.. den hette Karnibal men hon förväntade sig inte riktigt rått kött. Jag åt en hawaitoast med annanas.. den var god!!


TISDAG 4/5

Praktiserade som vanligt denna dag och sedan gick vi till ett solarie eftersom vi inte kommer hinna sola någonting innan balen när vi kommit hem.. Vi handlade mat så att vi kunde göra egen kycklingsallad på skolan och jag tog mig en liten smygtitt i chocolate world! Efter det var det en lugn kväll.


ONSDAG 5/5

Praktiserade som vanligt, åkte hem, åt salladen från igår, tog en långpromenad i rask takt runt hela centrum och tillbaka. Tog 90 min. Efter det vart det sängen. 


TORSDAG 6/5

Praktiserade som vanligt med det är mycket sorgligt att det är sista praktikdagen imon för jag älskar det stället! Jag och Marie åkte och solade och Carlos kommer hem från Holland idag. För et stund sedan fixade jag internet och nu sitter jag ute i köket och skriver för att inte väcka marie och karro. Ni märkte säkert att det blev kortare mot slutet men det är bara för att batteriet börjar ta slut på min bärbara dator. Haha och jag har skrivit en del nu så kommer ni få höra mer detaljer och mycket bättre loggbok dagarna framöver.

Jag saknar er därhemma! 

Det jag saknar allra mest är vanligt vatten från kranen! Vi får inget vatten från städerskorna som de lovar oss, bara med bubblor och det gillar jag nite. :( Jaja det finns så mycket som är så bra här att det måste finnas något negativt annars kommer det aldrig att bli positivt :) eller nåt.. Hehe. Jag ville så gärna plocka med er alla ner i resväskan hit men det funkar inte riktigt så.. :P 

Nej nu måste jag sluta, tack för att ni bryr er och ha det underbart!! Godnatt på er alla!

Linnéa ivar :)  

RSS 2.0